.

Wednesday, 3 July 2013

BEDAK SEJUK TANAKA @ TATE

BEDAK SEJUK TANAKA @ TATE
(Original Packaging & DEA Packaging)


Bedak Sejuk Tanaka @ Tate adalah merupakan bedak sejuk yang diperbuat 100% dari ekstrak kayu Tanaka yang terkenal dalam mencantikkan dan melembutkan kulit secara tradisional dan semulajadi.

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence.

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

 Inilah dia rupa Kayu Tanaka

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

Bedak ini merupakan bedak  TANAKA original dari MYANMAR , dan bedak ini juga telah dipackaging semula oleh  DEA (Danish Emphire Association) yang dipasarkan oleh keluara selebiriti terkenal, Nora Danish. Kedua-dua bedak ini mengandungi kandungan dan quality yang sama, hanya berbeza pada logo dan labeling pada packaging.

KEISTIMEWAAN BEDAK TANAKA @ TATE
- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

BEDAK TANAKA @TATE ADA 2 JENIS SIZE :-
 Kecil 40 Gram – HARGA : RM 20.00
Besar 110 Gram – HARGA RM 30.00
 (FREE POSTAGE)


PERBEZAAN WARNA BEKAS


AVAILABLE : 4 WARNA Berbeza, khasiat yang sama, bau yang berbeza.

Pink - Bau rose
 Hijau - Bau lemon
 Cream - Bau original tanaka
 Putih - Bau jasmine

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak

Perbezaan TANAKA POWDER yang ORI & TATE BY D.E.A
Yang ORI ada stiker kat atas (sticker berbentuk wajah perempuan), itu direct dari Myanmar
 Yang TATE BY D.E.A, itu beli direct dari Nora Danish dan Repack serta Rebranding guna jenama company D.E.A.
 Benda yang sama. Bekas, isi, khasiat, bau, kandungan. 100% memang sama! 
So, Jangan Confuse !!!


  

Bedak ini berbau wangi.Rasa sangat sejuk apabila dipakai..kalau cuci muka rasa licin dan muka terasa lebih gebu. Daki serta kotoran pun bpleh tanggal ketika kita gosok mencuci muka. Selain itu boleh dipakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita,dewasa dan kanak-kanak.

Produk semulajadi yang terbaik di pasaran

CARA GUNA
*Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tate rata2 ke muka guna tangan atau span muka. Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tate dgn air dan sapu kan ke muka.
*Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh...blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker..
*Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER

TESTIMONIAL PENGGUNA TANAKA













HARGA YANG SANGAT BERBALOI. KESAN YANG SANGAT MANTAP
 
 HARGA
 Kecil 40 Gram : RM 20.00
Besar 110 Gram : RM 30.00
 (FREE POSTAGE) 

ORDER:
Sila Pm Mizz Han Beauty & Wellness Facebook fanpage @
Contact Cik Han : 017-956 8326 (Prefer sms@whatsapp ONLY) @
Email : norihan_ahmadnali@yahoo.com


6 comments:

  1. Kalau beli borong dapat how much?

    ReplyDelete
  2. Cik Han, dalam banyak2 kaler yang mana paling best?hehe

    ReplyDelete
  3. sis..yang mane paling hot saler ek?
    nk try gak

    ReplyDelete
  4. jual dalam set ke / satu kotak ade berapa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu nk beli borong sy jual dlm kotak.1 kotak ada 3 (110 gram)= rm60 free pos.

      Delete
  5. dan tiada siapa2 yg mencuba tanaka ni ke??

    ReplyDelete

Pertanyaan @ Kemusykilan Sila Tinggalkan Komen Dibawah :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...